Inspiratie voor je Bhutan vakantie

Afwisseling tijdens een individuele vakantie Bhutan vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Bhutan, maar ook wat wij als Riksja Bhutan te bieden hebben aan jou als klant.

Bhutan in beeld

Reis met ons mee naar Bhutan. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Uitzicht tijdens je vakantie BhutanBhutan vakantie - autoOntmoet de bevolking in BhutanVakantie Bhutan - trekkingsKamperen tijdens je Bhutan reisBhutan vakantie - culinairVakantie Bhutan - cultuurRondreizen Bhutan - Tigernest

Onze top 3 bezienswaardigheden

1. Tiger’s Nest

bhutan india tigersnest

Tiger’s Nest

Voor velen begint een eerste kennismaking met Bhutan met een vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya. Langzaamaan, als je in de verte de contouren van Paro ziet, maken de bergen plaats voor groene valleien en bossen. Gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind, Bhutanezen lopen langs in traditionele kledij en overal zie je mystieke houten beschilderde huizen. Je combineert Paro met Thimpu, de enige hoofdstad ter wereld zonder verkeerslichten. Hoogtepunt is de wandeling naar Tiger’s Nest, een van de meest bijzondere kloosterforten van de wereld. Een flinke klim, maar wij vonden het uitzicht adembenemend, oordeel zelf maar… Lees meer over de bouwsteen: “Op Hoog bezoek”.

2. Punakha Dzong

bhutan india punakha dzong

Punakha Dzong

Een kijkje in het boerenleven van Bhutan… Misschien niet het eerste waar je aan denkt als afreist naar de Himalaya, daardoor des te leuker. Met de auto passeer je het hoger gelegen Dochu la pass, daarna ga je in de vallei te voet verder. Je wandelt dwars door de rijstvelden, langs kabbelende riviertjes en imposante kloosterforten, die ook wel Dzongs worden genoemd. Een van de mooiste Dzongs van het land zie je in Punakha. Daarom volgens ons een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan! Met een beetje geluk zie je de monniken echt aan het ‘werk’. Bekijk de bouwsteen: “Dwalen door dzong, dromen in dorp”.

3. Haa vallei

bhutan haa vallei

Haa Vallei

Een van de verborgen paradijsjes van Bhutan: de Haa Vallei. Deze vallei is pas sinds 2001 opengesteld voor toeristen. Ongerepte natuur, authentieke valleien en grenzend aan Tibet. Vanaf Chelela pas wandel je door de vallei en heb je echt het gevoel alleen in het gebied te wandelen. Een enorm gevoel van vrijheid. Langs de kam van de berg maak je een mooie tocht naar het dorp Haa, waar het allemaal begon. Wij regelen een nachtje bij familie thuis, zodat je er ook echt even bent. Lees meer over onze bouwsteen: “Haa! Een verborgen Shangri-la”.

Algemene informatie Bhutan

Op deze pagina vind je algemene informatie die van belang is voor je Bhutan reis. Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer festivals, trekkings, vervoer, gezondheid op reis, visum, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze Bhutan bouwstenen en rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Bhutan:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Riksja Bhutan reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Bhutan reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Bhutan rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen. Ook kun je je Bhutan reis combineren met India en/of Nepal.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Bhutan en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

De bestemmingsexperts van Riksja Bhutan, Danny en Jorien, kunnen niet stoppen met praten over Bhutan en al het moois dat dit land te bieden hebben. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 5 uur later in onze wintertijd, 4 uur in onze zomertijd
Taal: Dzongkha
Munteenheid: Ngultrum (Nu.)
Visum: Altijd nodig

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur