nepal reizen - kathmandu apentempel

Easy Going Kathmandu

Kathmandu Nepal

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kathmandu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 87,- p.p. bij 2 personen

Je reis naar Nepal begint met een vlucht naar Kathmandu. Het is dan een lekker gevoel dat je transfer naar je hotel en de eerste twee overnachtingen alvast geregeld zijn. Met deze Easy Going regelen we dit voor je, wel zo makkelijk. Omdat iedereen andere wensen en een andere portemonnee heeft, kun je de keuze maken tussen een budget hotel, een karakteristiek hotel of een luxe heritage hotel. We hebben de locaties uitgekozen, die wij goed bij de Nepalese hoofdstad vinden passen. En het ontbijt is bij de hotelovernachtingen inbegrepen.

Kathmandu is een hectische stad met veel smalle straatjes, pleintjes en markten. Als tip willen we je daarom onze stadstour meegeven. Hierbij regelen we een tour langs de belangrijkste tempels en pleinen, welke je met een gids bezoekt. Tibetaanse pelgrims lopen de kora rond de enorme Bouddhanath stupa en tussen de aapjes geniet je vanaf de zogenaamde Monkey Temple van een wijds uitzicht over de stad.

Overnachten: 2 nachten in een karakteristieke 2-persoons kamer
Excursie: geen
Transport: transfer vanaf het vliegveld naar het hotel per auto of minibus
Maaltijden: 2x ontbijt
  • excursies: stadstour Kathmandu met gids en chauffeur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

nepal bouwstenen kathmanduDag 1, aankomst en verblijf Kathmandu Nepal

Op een heldere dag zie je het laatste half uur van je vlucht de toppen van de Himalaya aan de horizon. Vlieg je met Arkefly, dan kom je half in de schemering aan in Kathmandu. Het is dan fijn dat de transfer naar je hotel geregeld is. Je slaapt in een sfeervol hotel net buiten het centrum van de stad met een fraaie binnentuin. Het karakteristieke hotel is geheel in typische Newari stijl gebouwd: veel bakstenen met houten afwerkingen. Fris je even op en loop in 20 minuten naar de gezellige wijk Thamel of neem voor een paar roepies eenvoudig een taxi of riksja.

In Thamel vind je allerlei restaurants: van Tibetaanse momo’s aan tot Nepalese en Indiase curries; hier moet je zijn. Wij vonden de eerste Dhal Bath een heerlijke en afwisselende maaltijd om in de Nepalese sfeer te komen. En mis je nog iets voor je trekking, dan is Thamel de ideale plek om de laatste spullen te kopen.

nepal reis kathmandu detailDag 2, verblijf Kathmandu, optionele stadstour

Vandaag heb je de hele dag om de stad zelf te bezoeken. Wij raden je aan om dit met gids en chauffeur te doen, zodat je zelf niet hoeft te zoeken. Wij bieden een stadstour aan. Onderaan de pagina vind je hier meer informatie over en kun je hem toevoegen aan je reisplan.

nepal reis bhaktapurpleinDag 3, vertrek Kathmandu

Je verblijf in Kathmandu zit erop, hoewel je hier gerust een dagje langer kunt vertoeven. Heb je tijd over, dan raden wij je de bouwsteen Goden en koningen in de vallei aan. Hierbij bezoek je Kathmandu met een gids en trek je ook een dag uit voor het bekijken van de oude koningssteden Bhaktapur en Patan. Ze vormen een groot openluchtmuseum met middeleeuwse gebouwen en houtsnijwerk in Nepalese stijl.

Heb je genoeg gezien van de hoofdstad en de vallei om haar heen, dan kun je je reis vervolgen door naar de jungle van Chitwan National Park te reizen. Hier vaar je in een kano over een met ochtenddauw bevangen rivier en spot je neushoorns vanaf de rug van een olifant. Je kunt ook meteen verder naar Pokhara, het ideale beginpunt voor een trekking in het Annapurna gebergte.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Een kijkje in je budget accommodatie

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in eenvoudige 2-persoons kamer met eigen douche en toilet inclusief ontbijt en transfer vanaf het vliegveld

Reis je alleen, of zoek je een goedkopere accommodatie met een centrale ligging? Dan raden wij je aan voor dit hotel te kiezen. Het ligt middenin de Thamel wijk, waardoor je ook ’s avonds gemakkelijk weer terug komt in je hotel (ook wanneer je alleen reist). Het personeel is behulpzaam en de kamers zijn voorzien van een eigen douche/toilet en een fan. De Tibetaanse decoraties maken de kamers, de lobby van het hotel en het restaurant sfeervol. Je kunt er Tibetaans en Nepalees eten, maar ook Westerse gerechten krijgen. Diverse winkeltjes liggen om de hoek en je komt gemakkelijk bij de verschillende bezienswaardigheden van Kathmandu.

Koninklijk heritage hotel Kathmandu

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen (hoogseizoen)
Inbegrepen: 2 nachten in een luxe hotel met stijlvol ingericht kamer en een prachtig badkamer. Inclusief ontbijt en transfer vanaf het vliegveld

Niet ver van het vliegveld en op 10 minuten per riksja van het centrum ligt een hotel van buitengewone schoonheid. Een groepje historische gebouwen is door de idealistische eigenaar gerestaureerd. Er zijn diverse patio’s, fonteinen en allerlei traditionele ornamenten. Door de vele kleine pleinen met terrasjes en planten heeft het hotel een intieme sfeer van luxe en elegantie. Voor je verblijf in Kathmandu reserveren we een zeer stijlvol ingericht kamer met een prachtige badkamer. Het hotel heeft zelfs een speciale Heritage Award gewonnen.

let op: in november ligt de prijs hoger, neem voor het exacte tarief met onze Nepal reisspecialist contact op.

Stadstour Kathmandu

Reissom: € ,- p.p.
Inbegrepen: stadstour door Kathmandu met gids

Je gids laat je in een dag kennis maken met de belangrijkste tempels en pleinen van Kathmandu. Je begint de dag met een flinke klim op een trap met 365 treden. Je geniet op de Swayambunath tempel tussen de aapjes van het uitzicht over de stad. Vervolgens reis je door naar de Buddhanath tempel, waar je kunt lunchen en de vele Tibetaanse vluchtelingen de kora ziet lopen. Na de lunch ga je naar Pashupatinath, waar gelovigen Shiva vereren. Niet-hindoes mogen het tempelcomplex niet betreden, maar vanaf de overkant van de rivier heb je een goed zicht op de ghats, de rituele bad- en crematieplaatsen. Wij vonden het indrukwekkend om dit van dichtbij te zien. De laatste stop is Durbar Square, het centrale plein van de stad. Hier staan veel tempels en het oude Koninklijke paleis Hanuman Dhoka.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Kathmandu
Een kijkje in je budget accommodatie
Koninklijk heritage hotel Kathmandu
Stadstour Kathmandu
x