• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  bhutan india theevelden

  Op de thee in Darjeeling

  Darjeeling India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Darjeeling
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 364,- p.p. bij 2 personen
  Reisperiode: september - oktober en maart - mei

  Darjeeling is een bekende plek onder de fervente thee drinker, de thee wordt ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd. De regio rond Darjeeling wordt gekenmerkt door theeplukkers met grote manden op hun rug verscholen tussen de struiken van de groene theevelden. De met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond zorgen voor een prachtige achtergrond.

  Tijdens deze bouwsteen slaap je in twee verschillende hill stations, elk met een rustige sfeer en een verfrissend klimaat. Je rijdt met de toytrain van Kurseong naar Darjeeling, onderweg speelt het Indiase leven zich voor je ogen af. Wandel in Darjeeling door de theevelden en de straten van dit charmante stadje. Op Tiger Hill wacht je op de opkomende zon voor een verbazingwekkend uitzicht, bezoek je een Boedhistisch klooster en drink je een kopje thee met de Tibetaanse gemeenschap.

  Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in Kurseong, 2 nachten in een rustgevend hotel in Darjeeling
  Excursie: rondleiding theeplantage, tocht rond Darjeeling met bezoek aan Tiger Hill en Ghoom klooster met een Engelstalige gids
  Transport: transfer naar Kurseong hotel – station per privé auto met chauffeur, Kurseong – Darjeeling per toy train
  Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

  Dag 1 – Kurseong, aankomst in de bergen

  Na je aankomst per trein in New Jalpaiguri of per vlucht in Bagdogra regelen we een transfer voor je naar het hotel in Kurseong. Twee uur lang zoef je langs Indiase vlaktes en over berghellingen met hoge bergpieken op de achtergrond. Gelegen aan de voet van het Kanchenjunga gebergte is de temperatuur in Kurseong aangenaam en een toevluchtsoord voor Indiërs die willen ontsnappen aan de hitte.

  Je verblijft in een gerestaureerd, Brits kolonionaal huis aan de voet van de Himalaya. Geniet van het uitzicht op de groene theevelden en de majestueuze Kanchenjunga, een van de hoogste bergen ter wereld, gelegen rondom het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. We hebben ons vermaakt met een ontspannen wandeling door de omgeving van je hotel.

  Dag 2 – Met de Toy Train naar Darjeeling

  Na het ontbijt krijg je een rondleiding bij een theeplantage. Thee wordt hier nog steeds met de hand geplukt en verwerkt in kleine fabrieken. Bekijk de ijverige Indiase pluksters die met grote manden op de rug boven de halfhoge struiken uitsteken.

  In de loop van de ochtend word je door je chauffeur naar het station gebracht. Je reist over het smalle spoor, beter bekend als Toy Train, in ongeveer drie uur naar Darjeeling. Je kunt onderweg genieten van het uitzicht op de hoge bergen en theeterrassen. In de smalle en steile straten van Darjeeling hangt een ontspannen sfeer. Het leven speelt zich voornamelijk af op straat. De markt, die is gelegen op een heuvel, is omringd door hoge bergen tot 8000 meter. ’s Middags kun je zelf een wandeling maken door de theeplantages. Je overnacht in een rustgevend, comfortabel hotel met ruime kamers.

  bhutan india zonsopgang darjeelingDag 3 – Ontdekkingstocht rond Darjeeling India

  Vandaag vroeg op, zodat je voor zonsopkomst bovenop de Tiger Hill staat. Vanaf dit punt heb je zicht op de eerste zonnestralen die tussen de witte toppen van de Himalaya doorkomen. De mist trekt steeds verder uit het dal weg en het uitzicht wordt steeds wonderlijker. Bovenop de berg kan het behoorlijk koud en winderig zijn, zorg naast een camera daarom voor een lange broek en wind- en fleece-jacks. Zodra de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan en de vallei al snel een beetje opgewarmd wordt, rijd je naar het oudste Boeddhistische klooster van Darjeeling. Dit eeuwenoude klooster uit 1875 herbergt veel goedbewaarde boekwerken. Er reist een Engelssprekende gids met je mee die hier meer over kan vertellen.

  De rest van de middag kun je zelf indelen. Je kunt genieten van een typisch Nepalese of Tibetaanse lunch in het centrum. Bezoek het museum over beklimming in de Himalaya, de dierentuin met de rode panda of het Tibetaanse vluchtelingencentrum. De ontvluchte Tibetanen maken hier kleden en kleding van verse wol. ‘s Avonds duik je waarschijnlijk vroeg onder de dekens, het koelt namelijk al snel af.

  bhutan india gebedsvlaggen darjeelingDag 4 – Darjeeling, einde bouwsteen

  Na het ontbijt in je hotel eindigt deze bouwsteen. Wil je dieper Sikkim intrekken? Met de bouwsteen Schatten van Sikkim bezoek je de plaatsen Gangtok en Kalimpong in de groene heuvels en de omliggende kloosters.

   

  Deze bouwsteen is goed te combineren met...