bhutan india theevelden

Op de thee in Darjeeling

Darjeeling India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Darjeeling
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 249,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: september - oktober en maart - mei

Darjeeling India is een bekende plek onder de fervente theedrinker want deze thee wordt ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd. De regio rond Darjeeling wordt gekenmerkt door theeplukkers met grote manden op hun rug, verscholen tussen de struiken van de groene theevelden. De met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond zorgen voor een prachtige achtergrond.

Tijdens deze bouwsteen rijd je met de auto (met chauffeur) naar Darjeeling, waar onderweg het Indiase leven zich voor je ogen afspeelt. Wandel door de theevelden en de straten van dit charmante stadje. Op Tiger Hill wacht je op de opkomende zon voor een verbazingwekkend uitzicht, bezoek je een boeddhistisch klooster en drink je een kopje thee met de Tibetaanse gemeenschap.

Overnachten: 2 nachten in een rustgevend hotel in Darjeeling
Excursie: rondleiding theeplantage, tocht rond Darjeeling met bezoek aan Tiger Hill en Ghoom klooster met een Engelstalige gids
Transport: transfer privéauto met chauffeur
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

  • optioneel: treinrit met de toy train van Darjeeling naar Ghoom (retour)

Dag 1 – Kurseong, aankomst in de bergen

Na je aankomst per trein in New Jalpaiguri of per vlucht in Bagdogra regelen we een transfer voor je naar het hotel in Kurseong. Twee uur lang zoef je langs Indiase vlaktes en over berghellingen met hoge bergpieken op de achtergrond. Gelegen aan de voet van het Kanchenjunga gebergte is de temperatuur in Kurseong aangenaam en een toevluchtsoord voor Indiërs die willen ontsnappen aan de hitte.

Je verblijft in een gerestaureerd, Brits kolonionaal huis aan de voet van de Himalaya. Geniet van het uitzicht op de groene theevelden en de majestueuze Kanchenjunga, een van de hoogste bergen ter wereld, gelegen rondom het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. We hebben ons vermaakt met een ontspannen wandeling door de omgeving van je hotel.

bhutan india zonsopgang darjeeling

Dag 2 Ontdekkingstocht rond Darjeeling

Vandaag sta je vroeg op, zodat je voor zonsopkomst bovenop de Tiger Hill staat. Vanaf dit punt heb je zicht op de eerste zonnestralen die tussen de witte toppen van de Himalaya doorkomen. De mist trekt steeds verder uit het dal weg en het uitzicht wordt steeds wonderlijker. Bovenop de berg kan het behoorlijk koud en winderig zijn, zorg naast een camera daarom voor een lange broek en wind- en fleece-jacks. Zodra de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan en de vallei al snel een beetje opgewarmd wordt, rijd je naar het oudste boeddhistische klooster van Darjeeling. Dit eeuwenoude klooster uit 1875 herbergt veel goedbewaarde boekwerken. Er reist een Engelssprekende gids met je mee die hier meer over kan vertellen.

De rest van de middag kun je zelf indelen. Je kunt genieten van een typisch Nepalese of Tibetaanse lunch in het centrum of je brengt een bezoek aan het museum over beklimmingen in de Himalaya, de dierentuin met de rode panda of het Tibetaanse vluchtelingencentrum. De ontvluchte Tibetanen maken hier kleden en kleding van verse wol. ’s Avonds duik je waarschijnlijk vroeg onder de dekens, het koelt namelijk al snel af.

Dag 3 Darjeeling, einde bouwsteen

Na het ontbijt in je hotel eindigt deze bouwsteen. Wil je dieper Sikkim intrekken? Met de bouwsteen Schatten van Sikkim bezoek je de plaatsen Gangtok en Kalimpong in de groene heuvels en de omliggende kloosters.

Vanuit Darjeeling kun je ook terugreizen per trein of vliegtuig naar Kolkata (Calcutta).

Deze bouwsteen is goed te combineren met...