bhutan grens puentshol

bhutan grens puentsholVisum, geld en gezondheid in Bhutan

Tijdens je reis met Riksja Bhutan kom je langs de meest intrigerende plaatsen van het land. Op deze site staan Bhutan bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Bhutan rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Bhutan specialisten. Heb je vragen over een Bhutan reis met Riksja Bhutan, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan Bhutan is het belangrijk dat er een visum wordt aangevraagd.

 

 

Bhutan visumPaspoort en visum Bhutan

Na het boeken van je Bhutan reis regelen wij via onze lokale partner het visum voor je. Hiervoor ontvangen wij graag een ingescand paspoortkopie. Uiterlijk een week voor vertrek sturen wij het visum naar je toe. Bij aankomst in Bhutan overhandig je het visum, waarna je een echte stempel in je paspoort krijgt. Standaard is je Bhutan visum 15 dagen geldig. Reis je langer door Bhutan, dan dien je het visum ter plaatse te verlengen. Onze lokale agent helpt je hierbij.

Voor je Bhutan reis moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland. Wij maakten voor vertrek een paar kopieën van de belangrijkste reisdocumenten, ‘just in case’. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

 

nepal visumVisum India

Wanneer je je reis naar Bhutan combineert met een rondreis door Nepal of India heb je een visum nodig, maar ook wanneer je je Bhutan reis start met enkel een Easy Going Delhi, Bangkok of Kathmandu dien je in het bezit te zijn van de benodigde grensdocumenten. Kijk op de website van Riksja India voor de meest actuele informatie en de benodigde documenten.

Visum Nepal

Reis je naar Nepal dan kun je je Nepal visum vooraf aan je reis regelen bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam of je kunt hem ter plaatse regelen wanneer je aankomst op de luchthaven van Kathmandu. Kijk op de website van Riksja Nepal voor de meest actuele informatie en de benodigde documenten.

 

 

 

Geldzaken in Bhutan Je reis naar Bhutan is een geheel verzorgde reis. Alle maaltijden, excursies, vervoer en overnachtingen zijn geregeld en bij de prijs inbegrepen. Je hebt ter plaatse dus niet veel geld meer nodig. Door het hele land zijn er maar een paar pinautomaten waar je met een Europese pas geld kunt opnemen. We raden je daarom aan om bij aankomst op de luchthaven van Paro direct wat geld om te wisselen. Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen. De munteenheid van Bhutan is de Ngultrum. De koers van de Ngultrum staat gelijk aan de Indiaase rupee. 100 Bhutanese Ngultrum of 100 Indiase Rupee staat gelijk aan ongeveer € 1,57 (april 2008). Kom je vanuit India, dan kun je in Bhutan gewoon nog je Indiase Rupees opmaken. Let er wel op dat je niet met briefjes van 500 en 1000 Indiase Rupees kunt betalen.Geldzaken in Bhutan

Je reis naar Bhutan is een geheel verzorgde reis. Alle maaltijden, excursies, vervoer en overnachtingen zijn geregeld en bij de prijs inbegrepen. Je hebt ter plaatse dus niet veel geld meer nodig. Door het hele land zijn er maar een paar pinautomaten waar je met een Europese pas geld kunt opnemen. We raden je daarom aan om bij aankomst op de luchthaven van Paro direct wat geld om te wisselen.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is.

De munteenheid van Bhutan is de Ngultrum. De koers van de Ngultrum staat gelijk aan de Indiaase rupee. 100 Bhutanese Ngultrum of 100 Indiase Rupee staat gelijk aan ongeveer € 1,34 (augustus 2015). Kom je vanuit India, dan kun je in Bhutan gewoon nog je Indiase Rupees opmaken. Let er wel op dat je niet met briefjes van 500 en 1000 Indiase Rupees kunt betalen.

 

Overige betaalmiddelen Creditcard Creditcards worden slechts op enkele plaatsen geaccepteerd. Je kunt bij bepaalde souvenirswinkels of op sommige markten met een creditcard betalen. Toch is dit nog niet echt een gerenomeerd betaalmiddel in Bhutan. De transacties duren heel lang en je betaald een hoge commissie. Daarnaast kun je alleen met Visa creditcard betalen. Traveller cheques Traveller cheques van de bekende merken (o.a Thomas Cook, American Express, Visa) worden geaccepteerd in Bhutan. Je kunt ze omwisselen bij een bank of bij het geldwisselkantoor op de luchthaven vsan Paro. Wel wordt er vaak commissie gerekend voor het omwisselen.Overige betaalmiddelen

Creditcard
Creditcards worden slechts op enkele plaatsen geaccepteerd. Je kunt bij bepaalde souvenirswinkels of op sommige markten met een creditcard betalen. Toch is dit nog niet echt een gerenomeerd betaalmiddel in Bhutan. De transacties duren heel lang en je betaald een hoge commissie. Daarnaast kun je alleen met Visa creditcard betalen.

Zakgeld

In theorie hoef je voor je reis naar Bhutan geen zakgeld mee te nemen. Toch zijn er gedurende de reis nog wat extra uitgaven, denk bijvoorbeeld aan; souvenirs, fooien en wellicht een keer een etentje in een luxe restaurant. Bij de maaltijden wordt standaard geserveerd met mineraalwater. Sterke drank en flesjes drinken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Een richtlijn voor de extra uitgaven, is zo’n € 100 per persoon per week.

Fooien

Het is gebruikelijk om je chauffer en gids aan het einde van je reis een fooi te geven. Ook als je een trekking hebt gedaan wordt er aan het einde van de trek meestal fooi verzameld voor de staf die mee is geweest. Je geeft fooi als je dat wilt en als je tevreden bent over de prestaties van de “crew”. Fooien zijn een onmisbare aanvulling op hun inkomen. Normaal gesproken ligt het bedrag tussen de € 15,- en € 40,-. Bij tenttreks gaan er altijd meer dragers en een kookploeg mee, zodat je wat meer geld kwijt bent.

 

bhutan pharmacyGezondheid

Om onbezorgd te kunnen genieten van je reis door Bhutan is het belangrijk om voor vertrek op de hoogte te zijn van de gezondheidsrisico’s. Anders dan thuis, loop je tijdens je reis door Bhutan meer risico. Neem daarom contact op met de GGD of je huisarts, voor het beste advies. Daarnaast is het ook aan te raden om ter plekke goed op te letten met wat je eet en drinkt. Drink alleen water en dranken uit een afgesloten fles of dranken die gekookt zijn zoals thee of koffie. Let bij vlees en vis op dat het goed doorbakken, gestoofd of gekookt is. Klik hier voor meer informatie over gezondheid tijdens je reis.

 

Naar bouwstenen overzicht of Bhutan rondreizen

 

Heeft deze informatie je geholpen?

100,00% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 6 beoordelingen)

1 Star2 Stars
Laden...