bhutan india reizen

Overland van Taj naar Varanasi

Varanasi India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Agra – Orchha - Khajuraho
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 373,- p.p. bij 2 personen

Met deze bouwsteen reis je per trein en auto met chauffeur van Agra, de stad van de Taj Mahal, over land richting Varanasi, de stad aan de heilige Ganges rivier. Veel reizigers stappen in Agra op de nachttrein en zoeven in 8 uur in het donker naar Varanasi, maar wie over land in het daglicht deze route aflegt, ontdekt een regio buiten de gebaande paden.

Je route loopt vanaf Agra treinend via Jhansi en dan taxiënd naar Orchha waar je overnacht. In deze kleine plaats kun je even bijkomen van alle drukke stadservaringen, en slenteren door kleine straatjes waar de tijd even stil lijkt te staan. Khajuraho is dan je volgende bestemming. Hier tref je de beroemde Kamasutra tempels, vol erotische taferelen en hindoeïstische goden in ingewikkelde standjes. Je slaapt onderweg in comfortabele hotels met zwembad, wel zo fijn want het kan hier in het hart van India behoorlijk warm worden.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotels in Orchha en Khajuraho
Excursie: halve dag tempeltour in Khajuraho
Transport: Agra hotel – treinstation per auto met chauffeur, Agra – Jhansi per trein, Jhansi treinstation – Orchha hotel – Khajuraho hotel per auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden (ongeveer € 20,- p.p.)

  • overig vervoer

  • fooien

bhutan orchha varanasi indiaDag 1 – Van Agra naar het dorpse Orchha

Je wordt opgehaald bij je hotel in Agra en naar het treinstation gebracht. Onze lokale agent zorgt ervoor dat je in de juiste trein en wagon stapt, wel zo fijn want de treinstations in India kunnen nogal chaotisch zijn… Rond 8 uur ’s ochtends vertrekt de trein van Agra op weg naar Jhansi. Na zo’n twee-en-een-half uur (dit is rekbaar in India) kom je aan in Jhansi, waar je wordt opgehaald door de chauffeur en in een half uur naar Orchha wordt gereden. Wij vonden Orchha een verademing na de grote Indiase miljoenensteden. Het is maar een kleine plaats, zeker voor Indiase begrippen: er wonen slechts zo’n 10.000 mensen. Omdat het stadje makkelijk navigeerbaar is, regelen we hier geen gids voor je. Je kunt hier gewoon op eigen houtje rondlopen zonder dat er van alle kanten mensen iets van je ‘willen’, en het is leuk om zelf eens op onderzoek uit te gaan.

bhutan orchha indiaHet Orchha Fort vinden wij een bezoek waard, met het 17e eeuwse paleis Jahangir Mahal wat erin staat (entree van 250 Rs niet inclusief). ’s Avonds wordt er bij het Orchha Fort een sound-and-light show gehouden, waarbij de geschiedenis van alle heersers van de regio rondom Orchha wordt uitgelegd. Een lang verhaal, maar de belichting van het Orchha Fort is erg mooi. Ook vonden wij het het leuk om ’s avonds rond 8 uur de offerceremonie in de Ram Raja tempel te bekijken, het is dan een drukste van jewelste op het marktplein. Overal liggen bloemenkransen, hoopjes gekleurd tikka poeder, slingers en snoepjes voor de goden. Je slaapt in Orchha in een hotel in authentieke stijl, met een lekker zwembad in de centrale courtyard. De kamers zijn om de patio’s heen gebouwd en hebben meubels in karakteristieke oude stijl.

Dag 2 - Dwalen door Kamasutra tempels Deze ochtend rijd je in je auto met chauffeur naar de provinciestad Khajuraho, een rit van ongeveer 4 uur. Onderweg passeer je kleine dorpen en plattelandstaferelen zoals koeien en hooibergen. In Khajuraho heb je rustig de tijd om in te checken in je comfortabele middenklasse hotel. In Khajuraho staan helaas geen sfeervolle oude paleizen of koopmanshuizen die zijn omgebouwd tot hotel, maar wel veel goede moderne ketenhotels. Je slaapt hier een nacht in een kamer voorzien van alle hedendaagse gemakken, en het hotel beschikt ook over een groot zwembad. 's Middags breng je met een gids een bezoek aan de westelijke tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kamasutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn er nog maar 22 tempels overgebleven van de oorspronkelijke 85.Dag 2 – Dwalen door Kamasutra tempels

Deze ochtend rijd je in je auto met chauffeur naar de provinciestad Khajuraho, een rit van ongeveer 4 uur. Onderweg passeer je kleine dorpen en plattelandstaferelen zoals koeien en hooibergen. In Khajuraho heb je rustig de tijd om in te checken in je comfortabele middenklasse hotel. In Khajuraho staan helaas geen sfeervolle oude paleizen of koopmanshuizen die zijn omgebouwd tot hotel, maar wel veel goede moderne ketenhotels. Je slaapt hier een nacht in een kamer voorzien van alle hedendaagse gemakken, en het hotel beschikt ook over een groot zwembad.

’s Middags breng je met een gids een bezoek aan de westelijke tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kamasutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn er nog maar 22 tempels overgebleven van de oorspronkelijke 85.

india khajuraho tempels kamasutraDe gids vertelt je over de geschiedenis van de tempels, de verschillende goden die erop voorkomen en de achtergronden van de Kamasutra leer. De Kamasutra is een Indiaas leerboek uit de 2e eeuw na Christus over de kunst van de liefde. Er zijn veel erotische standjes afgebeeld op de tempels, en het is nog een ware sport om ze allemaal op te speuren. Sommigen zijn niet te missen, maar anderen zouden wij niet gevonden hebben zonder de goede ogen en ervaring van onze gids.

’s Avonds namen wij vanaf ons hotel een autoriksja maar het kleine centrum van Khajuraho voor onze avondmaaltijd. We streken neer bij restaurant Mediterraneo, waar je op het dakterras met uitzicht over de levendige bazaar straat lekkere pizza’s en pasta’s kunt krijgen. Het Indiase eten is heerlijk, maar af en toe is Italiaans een welkome afwisseling…

Dag 3 - Khajuraho, vertrek naar volgende bouwsteen Vandaag eindigt deze bouwsteen. Veel reizigers gaan na Khajuraho naar de stad Varanasi aan de heilige Ganges rivier. De meest avontuurlijke en voordelige optie is om per trein naar Khajuraho te reizen. Hiervoor kunnen wij een transfer voor je inplannen waarbij je 's ochtends heel vroeg van Khajuraho naar het treinstation van Satna wordt gebracht, waar rond 08:15 uur de trein naar Varanasi vertrekt. De trein doet er ongeveer 8 uur, de geplande aankomsttijd in Varanasi is rond 16:10 uur. Vind je het zonde om het merendeel van de dag aan het reizen te zijn, dan kunnen we ook een binnenlandse vlucht voor je inplannen van Khajuraho naar Varanasi. Deze vertrekt rond 2 uur 's middags en doet er ongeveer 40 minuten over. De vlucht kost meestal rond de € 100-120, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vlucht. Geef het aan bij onze reisspecialist als je voorkeur uitgaat naar de vlucht, anders plannen wij standaard de trein voor je.Dag 3 – Khajuraho, vertrek naar volgende bouwsteen

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Veel reizigers gaan na Khajuraho naar de stad Varanasi aan de heilige Ganges rivier. De meest avontuurlijke en voordelige optie is om per trein naar Khajuraho te reizen. Hiervoor kunnen wij een transfer voor je inplannen waarbij je ’s ochtends heel vroeg van Khajuraho naar het treinstation van Satna wordt gebracht, waar rond 08:15 uur de trein naar Varanasi vertrekt. De trein doet er ongeveer 8 uur, de geplande aankomsttijd in Varanasi is rond 16:10 uur.

Vind je het zonde om het merendeel van de dag aan het reizen te zijn, dan kunnen we ook een binnenlandse vlucht voor je inplannen van Khajuraho naar Varanasi. Deze vertrekt rond 2 uur ’s middags en doet er ongeveer 40 minuten over. De vlucht kost meestal rond de € 100-120, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vlucht. Geef het aan bij onze reisspecialist als je voorkeur uitgaat naar de vlucht, anders plannen wij standaard de trein voor je.