bhutan india reizen - taj mahal

Wereldwonderroute Jaipur-Agra

Taj Mahal India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Jaipur - Agra
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht (Taj Mahal op vrijdag gesloten)
Reissom: € 136,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten

Als je aan India denkt, denk je aan de Taj Mahal: dé trekpleister die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je noord-India reis. De meeste mensen reizen vanuit Jaipur naar Agra. Onderweg maak je een paar interessante stops. Spot vogels en waterdieren in natuurpark Keoladeo in Bharatpur, bezoek de verlaten spookstad Fatehpur Sikri of beleef mystieke rituelen in de pelgrimsplaats Galta. De volgende dag volgt de kers op de taart: de Taj Mahal.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in Agra
Excursie: geen
Transport: Jaipur - Agra per auto met chauffeur
Maaltijden: 1x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden (ongeveer € 20,- p.p.)

  • fooien

bhutan india agra badenDag 1 – Via mystieke tempels en spookstad naar Agra

Vandaag vertrek je in je eigen auto met chauffeur vanuit Jaipur in oostelijke richting. Onderweg liggen verschillende interessante plekken om een stop te maken. Spreek samen met je chauffeur af waar je wilt stoppen en hoe lang, zodat je je eigen dagprogramma kunt samenstellen.

Niet ver van Jaipur ligt het pelgrimsoord Galta, ook wel bekend als de Monkey Temple. Het water dat uit de rotsen stroomt gaat door voor heilig Gangeswater, en de mensen baden en zingen op de trappen die naar de poelen leiden. Na Galta rijd je in zo’n drie uur naar Bharatpur. Vroeger gebruikten de Maharadja’s dit als jachtgebied, maar tegenwoordig is het een national park vol bijzondere vogelsoorten. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn.

Bij de ingang van het park kun je voor een paar euro een fiets huren. Of laat je door het park rijden in een fietsriksja. Er zijn in het park vele zeldzame vogels te spotten.

Enkele kilometers verderop vind je de bijzondere plek Fatehpur Sikri, ook wel de velaten stad genoemd. Het is een verzameling grote tempels en paleizen met ruïnes van oude huizen, tegenwoordig bewoond door papegaaien en apen.

Na Fatehpur Sikri rijden we door naar Agra, steeds dichterbij de Taj Mahal, waar je arriveert bij je knusse hotel. Geniet van een koude fruitlassi om alle indrukken van vandaag weg te spoelen, of ontspan je met een goed boek in de tuintje van het hotel.

Taj Mahal IndiaDag 2 – En dan… het wereldwonder de Taj Mahal in Agra

Sta extra vroeg op zodat je als voor de grote toeristenstroom bij de Taj Mahal bent. Dit wereldwonder is gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Prachtig om het eens met eigen ogen te zien. Het Agra Fort is zeker ook een aanrader. Je kunt het bezoek aan de Taj Mahal en het fort zelf gemakkelijk regelen vanuit het hotel waar je verblijft.

Heb je liever een privétour met gids en vervoer met chauffeur die je naar beide bezienswaardigheden brengt, laat het ons dan even weten.

Aan het einde van de middag vertrek je per nachttrein naar je volgende bestemming. Buiten de Taj Mahal en het Fort is er in Agra niet veel te zien, en de stad zelf is niet zo sfeervol als bijvoorbeeld de plekken in Rajasthan. Wij vonden het daarom geen meerwaarde om hier nog een extra dag te zijn, en reisden liever na een dag al verder. Vanaf Agra kun je bijvoorbeeld per nachttrein naar de bouwsteen Heilige taferelen aan de Ganges, waar je de meest heilige stad van India bezoekt Varanasi. Reis je liever niet per nachttrein, dan kun je ook per auto en dagtrein in drie dagen naar Varanasi reizen met de bouwsteen Overland van Taj naar Varanasi. Je bezoekt dan onderweg de plaatsen Orchha en Khajuraho. We plannen dan wel een extra nacht in Agra in, omdat de trein naar Orchha 's ochtends vroeg vertrekt en niet 's avonds. Natuurlijk kun je ook terug reizen naar Delhi. Van hieruit vlieg je terug naar huis, of vertrek naar het zuiden van India voor een flinke dosis groene natuur. Kijk hier voor onze bouwstenen in Zuid-India.

De meeste reizigers verlaten Agra deze dag nog. Reis bijvoorbeeld per nachttrein naar de bouwsteen Heilige taferelen aan de Ganges, voor een bezoek aan Varanasi. Reis je liever niet per nachttrein, dan kun je ook per auto en dagtrein de naar Varanasi reizen met de bouwsteen Overland van Taj naar Varanasi. Je bezoekt dan onderweg de plaatsen Orchha en Khajuraho. We plannen dan wel een extra nacht in Agra in, omdat de trein naar Orchha ’s ochtends vroeg vertrekt.

Vanuit Agra kun je ook terugreizen naar Delhi. Van hieruit vlieg je terug naar huis, of naar het zuiden van India.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay in Agra - middenklasse paleishotel

Reissom: € ,- p.p. (bij 2 personen)
Inbegrepen: 1 overnachting in een luxer hotel met ontbijt, zwembad, ruime tuin en privé-vervoer

Wil je in Agra liever wat luxer slapen, dan kunnen wij ook een comfortabel hotel voor je boeken op korte afstand van de Taj Mahal. Verwacht geen vijfsterren hotel, maar het hotel beschikt over een fijn zwembad, een ruime tuin en kamers die van alle gemakken zijn voorzien. In het hotel vind je overal sfeervolle Rajasthani details en het beschikt over een goed restaurant. Laat het ons even weten als je voorkeur uitgaat naar ons upgrade hotel in Agra.

Welke optie wil je aanvragen?

Wereldwonderroute Jaipur-Agra
Special stay in Agra - middenklasse paleishotel
x