reizen nepal chitwan jongetje

Naar de jungle met de Tharu

Nepal jungle

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chitwan National Park
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 94,- p.p. bij 2 personen

Chitwan National Park is niet alleen de thuisbasis van jungle in Nepal met olifanten, neushoorns, krokodillen, kleurrijke vogels en apen, maar ook het leefgebied van de Tharu Stam. Deze bevolking, met haar eigen taal en gebruiken, kent de geheimen van de jungle in Nepal als geen ander. Tijdens deze bouwsteen word je door de Tharu warm onthaald, ga je de jungle in om groente te plukken neem je een kijkje in de lokale keuken. Je slaapt in een 'Tharu jungle tower' hoog boven de grond en ontdek je de jungle bij het krieken van de dag.

Naar de jungle met de Tharu is een bijzondere bouwsteen die zeer geliefd is bij veel van onze reizigers omdat je hier gemakklijk contact maakt met de bevolking.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudige jungle tower
Excursie: wandeling met Engelstalige gids, entreegelden en park permit voor Chitwan National Park
Transport: per auto en te voet
Maaltijden: 1x diner en 1x ontbijt
  • vervoer van en naar Chitwan National Park

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

bhutan nepal tharu chitwan huisDag 1 – Jungle in Nepal

Na de bouwsteen Chitwan olifanten en neushoorns blijf je nog even in Sapana Village, mooi gelegen aan de rand van Royal Chitwan National Park. Sapana Village is meer dan een lodge en met name een werkgelegenheidsproject voor de lokale bevolking. Daarnaast vind je er ook ateliers en winkeltjes waar de oorspronkelijke en het meest arme deel van de bevolking – de Tharu – kunstnijverheid producten kunnen maken en verkopen.

De komende tijd wordt hier ook een bibliotheek, een schooltje en een medische post gebouwd. Wij werken dan ook graag samen met Sapana Village en om dit te bereiken bieden we gezamenlijk deze bijzondere jungle bouwsteen aan.

nepal chitwan tharu etenIn de ochtend trek je samen met de gids de jungle van Nepal in op weg naar een van de Tharu dorpen waar je hartelijk wordt ontvangen. De Tharu zijn de oorspronkelijke bewoners van de jungle en van oorsprong Boeddhistisch. Ook de verlichtte prinsenzoon Gautama Buddha zelf was een Tharu. Ze vertellen je alles over de jungle in Nepal en hun manier van leven. Het leuke van deze bouwsteen is dat je ook echt de tijd hebt om kennis te maken met deze warme mensen. Samen bereid je het avondeten en als de zon langzaam onder gaat wordt het vuur ontstoken en komen de trommels en rijstwijn tevoorschijn en gaat het feest nog even door.

Je overnacht in de door de Tharu gebouwde ‘jungle tower’ aan de rand van het dorp. Het huis is gebouwd op palen en je hoeft dus niet bang te zijn voor onverwachts bezoek uit de jungle. Je kamer is erg eenvoudig, maar prima voor een nacht en meer heb je eigenlijk niet nodig. Met de geluiden van de jungle dommel je in een diepe slaap.

Nepal jungleDag 2 – Jungle in Nepal

Vroeg uit de veren vandaag, want anders mis je een prachtige zonsopkomst in de jungle van Nepal. In mistige slierten ontwaakt de jungle, een orkest van vogels fluit je een goedemorgen. Je hebt deze vroege ochtend veel kans om wildlife te spotten. Na het afscheid van de Tharu wandel je terug naar Sapana village, waar het ontbijt voor je klaar staat.

Na je verblijf in de jungle van Nepal reis je terug naar Kathmandu.