reizen india palace winds

Easy Going Jaipur

Verblijf Jaipur India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Delhi - Jaipur
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 325,- p.p. bij 2 personen

Met dit startpakket word je opgehaald van het vliegveld in Delhi, slaap je een nacht in een comfortabel hotel vlakbij de luchthaven en ga je daarna meteen door naar Jaipur. Deze stad met het beroemde roze centrum vinden wij heel geschikt als start in India. Je kunt er rustig acclimatiseren en er is zoveel te zien tijdens je verblijf in Jaipur dat je er weken zou kunnen doorbrengen. Daarnaast is het, veel meer dan Delhi, een ideaal vertrekpunt voor vele bouwstenen naar de meest interessante delen van India. Je slaapt in Jaipur in een comfortabel familiehotel, vlakbij de gezellige drukte van de oude stad maar met een lekkere groene tuin met zwembad om af en toe even bij te komen van al die indrukken.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in Delhi en 2 nachten in een comfortabel familiehotel in Jaipur
Excursie: city tour (halve dag) met gids, bezoek aan het Amber Fort met gids
Transport: transfer Delhi vliegveld – hotel – Jaipur hotel per privé auto met chauffeur
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • overige entreegelden, bijwonen van een Bollywood film

  • fooien

Jaipur Delhi IndiaDag 1 – Aankomst in Delhi India

Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wij vonden het wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen ’s avonds laat aan, tegen middernacht. Je hotel ligt op maar een paar minuten rijden van het vliegveld (en een kwartiertje rijden van de domestic airport), zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In dit hotel heb je een comfortabele kamer met aangrenzende badkamer. Een prima plek om van je jetlag af te komen.

bhutan india rajasthan jaipurDag 2 – Op weg naar de roze stad Jaipur

Vandaag word je met een transfer in ongeveer 4 tot 5 uur, per airco auto naar Jaipur gebracht. De stad Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in rose-oranje tint zijn geschilderd en de stad een warme gloed geven. Je arriveert bij je gezellige familiehotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven met vaak een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. De familie doet haar uiterste best om het naar je zin te maken. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

Het centrum van Jaipur is zeer levendig, of liever gezegd ronduit turbulent, met vele kleuren, heel veel mensen in gewaden uit alle omliggende streken, kamelenkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, forten en paleizen. Een leuk begin van je rondreis door het fascinerende India.

india amber palace jaipurDag 3 – Jaipur citywalk en Amber fort

Op de derde dag is er ’s morgens een city tour ingepland. Je bezoekt samen met een gids het City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en the Palace of the Winds (Hawa Mahal). Het City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuur-schilderingen in typisch Indiase naïeve stijl. Als de vlag uithangt is de maharadja ook thuis. The Palace of the Winds is een wereldberoemd super smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

’s Middags breng je met de gids een bezoek aan het Amber Fort, wat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls daar hebben gebouwd.

auto chauffeur india bhutanDag 4 – Jaipur, einde bouwsteen

Na dit startpakket kun je de reis door India vervolgen. De auto met chauffeur staat klaar om je naar de volgende plaats te brengen. Jaipur is een kruispunt voor onze bouwstenen in het noorden. Wil je graag meer zien van het kleurrijke Rajasthan, kies dan voor de bouwsteen Kamelen & Kastelen in Rajasthan. Hierbij reis je langs maharadja paleizen en plattelandsdorpjes door het droge woestijngebied. Of reis naar het oosten met de bouwsteen Wereldwonderroute, die je naar de majestueuze Taj Mahal brengt.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Bijwonen van een swingende Bollywood film

Reissom: € ,- p.p.
Inbegrepen: ticket Bollywood film

In Jaipur kunnen we een uitje regelen dat volgens ons niet mag ontbreken op je India reis: een heuse Bollywood film in de bioscoop. In Jaipur staat het Raj Mandir theater, de beroemdste Bollywood bios van India. We boeken een kaartje voor je voor de film van die dag; het programma varieert per dag, maar dat het een swingende en muziekrijke avond wordt, staat vast. Koop vooral ook wat lokale snacks in de lobby, zodat je de drie uur goed doorkomt… Een hele belevenis.

We kunnen de film inplannen tijdens je startpakket in Jaipur, maar veel reizigers komen na hun rondreis door Rajasthan terug in Jaipur voor een nacht, alvorens ze doorreizen naar Agra met de bouwsteen Wereldwonderroute. We plannen het kaartje dan in tijdens de tweede stop in Jaipur, zodat je aan het begin van je reis nog alle tijd hebt om de stad te leren kennen.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Jaipur
Bijwonen van een swingende Bollywood film
x