Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   bhutan specialisten teamOver Riksja Bhutan

   Bhutan specialist

   Riksja Bhutan is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   specialist bhutan jorienJorien van Zanten

   Reisspecialist Bhutan

   Ik vind het heerlijk om iedere dag bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn en ben zelf ook dol op onze manier van reizen. Ik reis graag individueel en vind het leuk om met de bouwstenen te gaan puzzelen om zo mijn ideale reis samen te stellen. Ik heb op deze manier al veel mooie plekken van de wereld mogen zien en beleven. Ik ben vooral fan van het indrukwekkende leven in het Himalaya gebergte. Imposante bergtoppen, groene valleien en fascinerende mensen met bijzondere religies. Het leven is hier nog puur, alsof de tijd heeft stilgestaan.. Zo ook in het verborgen Koninkrijk Bhutan, waar ik in combinatie met Nepal ben geweest. Een groot voordeel van dit kleine land is dat je in een paar dagen een goed beeld kunt krijgen van de unieke cultuur en de spectaculaire natuur.

   Een bezoek aan Paro en het beroemde Tiger’s Nest mag naar mijn mening niet ontbreken. De mensen zijn ook nog eens ontzettend vriendelijk en staan altijd voor je klaar met een bakje verse thee. Het bezoek aan de Dzong van Punakha was een hoogtepunt van mijn reis.

    

    

   marius specialist bhutanMarius Appelman

   Oprichter / directeur Riksja Travel

   Bhutan rijst op als een groene oase uit de droge laagvlakten van Noord India. Het is voor mij een van de puurste plekjes van deze wereld. Een land waar het geluk een hoofddoel is, waar lange tijd geen sigaretten of plastic zakjes te vinden waren en waar men de dieren uit medelijden uit de dierentuin laat ontsnappen, moet je haast wel in je hart sluiten. Ik kwam er in 2007 voor het eerst en ben er pas, voor enkele weken, naar terug gegaan voor een trekking in de bergen en een traditioneel festival.

    

    

   bhutan-reis-chaufengidsOnze partner ter plaatse

   In Bhutan werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse je reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Bhutan reis, in goede handen bent.

    

    

   stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.