Bouw je Bhutan familiereis 

Individuele familiereis Bhutan

Met het gezin een reis naar Bhutan maken? Alleen de bijnaam van Bhutan ‘het land van de donderende draak’ zorgt er voor dat de fantasie van kinderen overuren draait. Tel hierbij de mystieke kloosterforten, monniken met pijl en boog en witte bergreuzen op en het sprookje is compleet. Bhutan is heel puur. Het land is nog niet ontdekt door de massa en de hoofdstad heeft zelfs nog geen stoplichten. Mensen zijn hier oprecht geïnteresseerd en gek op kinderen. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Vanwege de lange uren in de auto en de focus op cultuur is Bhutan vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf. Belangrijk is hierbij dat je voor de kerst of voorjaarsvakantie kiest. In de zomerperiode vindt namelijk de moesson plaats.

Een reis naar Bhutan is niet voordelig. Reis je met hele kleintjes of ben je op zoek naar een reis door een boeddhistisch land, maar wel een stukje toegankelijker en voordeliger, denk dan eens aan Sri lanka of voor de hele avontuurlijke gezinnen India.

 

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Bhutan voornamelijk met goede middenklasse hotels. Deze hotels zijn knus en overzichtelijk. Ze hebben geen familiekamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.  Het is ook mogelijk om  bij een gastvrije familie te slapen. We stemmen de familiereis af op jullie wensen.

Vervoer
Een bezoek aan Bhutan is niet goedkoop, maar alles is voor je geregeld: je vervoer en gids, alle maaltijden en excursies. De opbrengsten uit het toerisme worden geïnvesteerd in het behoud van de natuur. Je reist in Bhutan in een auto met eigen chauffeur.

Trekkingen
Tieners vinden trekkingen vaak geweldig. Om iedere hoek wacht weer wat nieuws: watervallen, tempels, geiten of  gebedsrollen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte en dat de kinderen sportief zijn en het leuk vinden om dagen door de bergen te lopen.

Bhutan combineren met India of Nepal?

Je Bhutan familiereis combineren met India of Nepal? Dat kan! India is zowel geschikt voor kleintjes als tieners. Nepal is vanwege eenvoudige faciliteiten en lange afstanden vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf.

In India hobbel op de rug van een kameel, slaap een nacht in de woestijn of bezoek tropische stranden en backwaters op zoek naar wilde olifanten. In Nepal maak je trekkingen en ga je op zoek naar neushoorns.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Bhutan bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family