nicht geseht

Bouw je Bhutan familiereis 

Individuele familiereis Bhutan

Met het gezin een reis naar Bhutan maken? Doen! Vanwege malaria is Bhutan vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Vanaf deze leeftijd kan je ook met alle activiteiten mee doen. Alleen de bijnaam van Bhutan ‘het land van de donderede draak’ zorgt er voor dat de fantasie van kinderen overuren draait. Tel hierbij de mystieke kloosterforten, monniken met pijl en boog en witte bergreuzen op en het sprookje is compleet. Bhutan is heel puur. Het land is nog niet ontdekt door de massa en de hoofdstad heeft zelfs nog geen stoplichten. Mensen zijn hier oprecht geïnteresseerd en gek op kinderen. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

 

Goed om te weten

Reisperiode
Bhutan is het hele jaar een goede vakantiebestemming. De tempratuur in Bhutan ligt tussen de 15°C en 20°C. In de zomermaanden kan dit oplopen tot 30°C. Het is er dan wel nat vanwege de moesson, het regenseizoen, dat van juni tot en met september loopt.

Slaapplekken
Wij werken in Bhutan voornamelijk met goede middenklasse hotels. Deze hotels zijn knus en overzichtelijk. Ze hebben geen familiekamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.  Het is ook mogelijk om  bij een gastvrije familie te slapen of in een tent onder de sterren. We stemmen de familiereis af op jullie wensen.

Vervoer
Een bezoek aan Bhutan is niet goedkoop, maar alles is voor je geregeld: je eigen chauffeur en gids, alle maaltijden en excursies. De opbrengsten uit het toerisme worden geïnvesteerd in het behoud van de natuur.

Gezondheid
In een groot deel van Bhutan komt malaria voor. Neem vooraf altijd even contact op met de GGD of je huisarts voor advies. Reis je met hele kleintjes en zoek je een alternatief denk dan eens aan Vietnam, Sri lanka, Indonesie of Thailand. Onze collega’s van Riksja kids hebben speciaal voor families familiereizen samengesteld.

Reis je met een baby, houdt er dan rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn. Lokale merken luiers worden verkocht maar poedermelk of potjes kwamen we buiten de hoofdstad niet tegen. Kinderstoelen, speeltuinen en kinderzitjes voor op de fiets kennen ze hier nog niet, maar waar je ook komt tijdens je rondreis in Bhutan, je kind wordt op handen gedragen. Mensen in Bhutan zijn dol op kinderen en je kindje zal dan ook geen gebrek aan aandacht hebben. Zo veel Westerse kindjes zien ze hier niet.

Trekkingen
Kinderen vinden trekkingen vaak geweldig. Om iedere hoek wacht weer wat nieuws: watervallen, tempels, geiten of een gebedsrollen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte.

Zelfs met kleine kinderen is het mogelijk om een trekking te maken. Zelf optimaal genieten? Neem dan een drager mee. Ondanks de barrière in taal zijn het vaak geweldige speelmaatjes. Zij kunnen je kindje de hele tocht (of deel van de tocht) dragen in een aangepaste doko.

Voor baby’s tot een jaar is het advies dat je onder de 2500m blijft en lager dan 2000m slaapt. Voor peuters tot drie jaar is dit 3000m en 2500m. Kleine kinderen tot 6 jaar slapen het beste onder de 300m en oudere kinderen tot 12 jaar onder de 4000m. Tieners kunnen aan al onze trekkingen mee doen.

Bhutan combineren met India of Nepal?

Je Bhutan familiereis combineren met India of Nepal? Dat kan! India is zowel geschikt voor kleintjes als tieners. Nepal is vanwege malaria geschikter voor kinderen vanaf een jaar of zes.

In India hobbel op de rug van een kameel, slaap een nacht in de woestijn of bezoek tropische stranden en backwaters op zoek naar wilde olifanten. In Nepal maak je trekkingen en ga je op zoek naar neushoorns.

Riksja Kids: samen de wereld ontdekken

Naast Bhutan bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Kids. Riksja Kids bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Kids

Verstuur je reisplan